Welkom op de website van Growing Love!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Behoefte aan relatiegesprekken? Daarvoor kun je nu terecht bij de Spiegelruimte, mijn praktijk voor psycho-sociale educatie, counselling en psychologische hulpverlening. Zie voor meer informatie: www.spiegelruimte.nl.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maak meer van je huwelijk!
Growing Love wil het christelijk steunpunt zijn voor iedereen die zich wil inzetten voor zijn huwelijk of zijn relatie. Daarom vind je op deze site allerlei informatie, variërend van artikelen, boekbesprekingen, relatievragenlijsten, tips en ervaringen van bezoekers, maar ook de mogelijkheid tot on-line begeleiding bij huwelijksmoeilijkheden. Verder hoop ik door middel van cursussen en lezingen mijn kennis te delen met andere belangstellenden. Ook het opzetten van onderzoek over huwelijkthema's behoort tot de mogelijkheden. Ongetwijfeld staat er ook voor jou het nodige op deze site om je winst mee te doen. En dat alles onder het motto: maak meer van je huwelijk!

Je huwelijk heeft onderhoud nodig !
Je huwelijk verdient een beter onderhoud dan onze auto stond eens in de krant. Auto's zijn uitgerust met allerlei waarschuwingssignalen, die je attent maken op niet goed werkende functies. Je kunt dan op tijd je auto repareren. In de omgang met elkaar in het huwelijk bestaan er ook allerlei waarschuwingssignalen, die aangeven dat er iets niet goed is in de relatie. We negeren echter heel gemakkelijk deze signalen en op den duur wreekt dit zich dan in verwijdering of conflicten. Maar aangezien je meer van je man of vrouw afhankelijk bent dan van je auto, zou je er beter aan doen vooral  je huwelijk in goede staat te houden. Bovendien een auto kun je vervangen, maar je huwelijksrelatie is uniek en van levensbelang. Wees daarom alert op signalen dat er iets niet goed dreigt te gaan in je huwelijk, negeer het niet, maar maak er werk van!

Een huwelijk goed houden gaat niet vanzelf!
In onze maatschappij heb je tegenwoordig bijna overal diploma's voor nodig. Wanneer je geen papieren hebt, kun je bijna nergens terecht. Het kan gebeuren, dat men zelfs voor het vakken vullen in een winkel al een mavo-diploma vraagt.Voor het aangaan van een huwelijk worden geen diploma's gevraagd. Betekent dit dat een huwelijk goed houden zo gemakkelijk gaat, dat je totaal geen kennis nodig hebt op het gebied van het huwelijk? Is het werkelijk zo dat vakken vullen bij een supermarkt moeilijker is dan het goed houden van een huwelijksrelatie? Nu, vergeet het maar! Je kunt wel denken dat je huwelijk vanzelf wel goed blijft, maar wanneer je niet aan je huwelijk werkt, gaat het ... vanzelf fout. Dat is het enige wat in het huwelijk vanzelf gaat: je raakt van elkaar verwijderd en krijgt conflicten.Steek daarom tijd in je huwelijk, zodat je ook werkelijk een eenheid blijft. Geef de liefde in je huwelijk de kans om te groeien en te bloeien. Growing Love wil je daarbij behulpzaam zijn!